Δραστηριότητες

Το ξενοδοχείο Περιστέρω έχει την δυνατότητα να παρέχει ημερήσιες εκδρομές. Διασχίζοντας το δασός της περιοχής σε μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 1 ώρα  καταλήγοντας στην κορυφή του χωριού δίνετε η δυνατότητα στους επισκέπτες μας να απολαύσουν την φύση στα δάση της περιοχής να δροσιστούν από τα κρυστάλλινα νερά και να ακούσουν το κελάηδισμα των πουλιών.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιδιαβεί τα μονοπάτια και σοκάκια του χωριού και να κάνει πολλές διαδρομές στις βρύσες, τα ποτάμια, τα λιβάδια, τα ξωκλήσια τα γεφύρια τα κηπάρια καθώς και να απολαύσει την περιήγηση στους ορεινούς όγκους της γύρω περιοχής.
Από την θέση “Νταλιόπολη” μπορεί κανείς να θαυμάσει την πανοραμική θεά

Σε απόσταση 6χμλ από το ξενοδοχείο Περιστέρω ,στο χωριό Αγια Παρασκευή, βρίσκονται οι πρόποδες του Σμόλικα, του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Ελλάδος. Για τους φίλους της ορειβασίας είναι μια πρόκληση, καθώς για την κατάκτηση της κορυφής απαιτούνται 5 ώρες πεζοπορίας μέσα από προσημασμένα μονοπάτια.

Την εποχή της Άνοιξης υπάρχει η δυνατότητα  για κανό καγιάκ στο ποτάμι της περιοχής «Βουρκοπόταμος» εφόσον υπάρχει προσωπικός εξοπλισμός. Στην περιοχή της Κόνιτσας μέσω του ομίλου NO LIMITS παρέχονται μαθήματα  Rafting